Reis naar Nederland (column kersteditie)

Kerst staat voor de deur. Een bijzondere periode in het jaar. Winkels zijn versierd met talloze lichtjes, nepsneeuw en prachtig versierde kerstbomen. Loop op een avond door een winkelstraat en de kerstsfeer komt op je af. Chocolademelk, kerstkransjes, lekker eten met familie en vrienden, gezellige avonden bij de houtkachel, kerkdiensten en natuurlijk het lezen van deze kersteditie van Het Urkerland; het hoort er allemaal bij.

Als deze kersteditie op de mat valt gaan wij bijna op reis richting de Bult. Na ruim vier maanden zien we er naar uit om weer even terug te zijn. Op dit moment hangt er een zelfgemaakte kalender aan de huiskamerdeur en mag Levi elke dag een vakje doorkruisen. De kinderen leven er helemaal naar toe. Ook al hebben ze hier genoeg vriendjes en vriendinnetjes, toch vinden ze het maar wat leuk om de vriendjes en vriendinnetjes op Urk weer even te zien.

Op D.V. vrijdag 20 december zullen we rond 07.00 uur vertrekken richting Dover. Vandaar vertrekken we met de boot naar Duinkerken en vanaf daar is het nog een krappe 380 kilometer rijden voordat we op Urk zijn.

De eerste afspraken staan al in de agenda. Zodra we aankomen gaan we eten bij grootvader, grootmoeder en tante Jannie. De volgende dag is bèbe jarig en houd tutte haar koperen huwelijks jubileum. Logeerpartijtjes zijn al geregeld en natuurlijk ontbreekt het patat eten bij tante Marieke ook niet. De kinderen glunderen als we het vertellen en kunnen niet wachten om iedereen weer te zien.

Het is een periode van samenzijn en daar mogen we van genieten. Maar het uiteindelijke doel van Kerst is om te gedenken en te vieren dat God mens werd. Immanuel; God met ons. Laten we dát vooral gedenken.

Rest ons nog jullie gezegende kerstdagen en een gezegend nieuwjaar te wensen.


Elke maand mag ik een column schrijven in ‘Het Urkerland’, de plaatselijke krant van Urk. De columns gaan over het leven van ons gezin in Londen. 
Bekijk hier alle columns.