Regen (column week 9)

Het regent in Londen. Wellicht verbaast dit jullie niet. Toen het duidelijk was dat we naar Londen gingen verhuizen, was een veel gehoorde reactie: ,,Neem je paraplu mee!” Blijkbaar is het zo dat Engeland synoniem is met regen. Echter, een paar weken geleden zeiden we nog tegen elkaar dat het weer hier beter was dan in Nederland. Voor ons gevoel regent het minder in Londen en schijnt de zon meer. Ja, echt! Hadden we het maar niet gezegd. Sindsdien regent het iedere dag en er lijkt nog geen verandering in te komen. Maar goed, de feiten liegen niet en die vertellen ons dat het in Londen gemiddeld 106 dagen per jaar regent en in Nederland 217.

Afgelopen maandag regende het bij ons thuis ook. Geen regen waar we nat van werden maar een regen aan cadeaus! Martina was namelijk jarig en tikte de dertig jaar aan. Dat was natuurlijk voldoende aanleiding om haar even flink te verwennen. Samen met de kinderen hing ik in alle vroegte slingers op, verstopten we de cadeaus, dekten we de tafel met lekkere broodjes en kookten we eieren. Toen alles gereed was slopen we heel stilletjes naar de slaapkamer en begonnen we te zingen. Volgens mij genoten de kinderen het meest. Daarna moest Martina op zoek naar de cadeaus en gaf Levi met de woorden “Koud!” en “Warm!” aan welke kant ze op moest lopen. Helaas wees Elisabeth direct aan waar ze verstopt waren. Wat hebben we gelachen.

Het was een mooie dag en we zijn dankbaar dat we dit samen mochten vieren. We hoorden de afgelopen weken van verschillende families op Urk waar een geliefde is ontvallen. Het leert ons dat het niet vanzelfsprekend is dat we elke ochtend in gezondheid wakker mogen worden samen met onze vrouw, man en/of kinderen. Dank de Heere daarom voor deze dag, ook al regent het.


Elke maand mag ik een column schrijven in ‘Het Urkerland’, de plaatselijke krant van Urk. De columns gaan over het leven van ons gezin in Londen. 
Bekijk hier alle columns.