Over mij

Wij zijn familie Schraal, bestaande uit Jan (1990), Martina (1990) en onze 4 jonge kinderen genaamd Levi (2013), Elisabeth (2016), Annemaria (2018) en Ezra (2021).

In 2014 waren wij betrokken bij de oprichting van de Reformatorische Baptistengemeente Urk. In de jaren die volgenden diende ik (Jan) als lid van het bestuur en daarna een korte periode als oudste. Het werk in Gods gemeente toonde mij de noodzaak van een gedegen theologisch fundament. Het verlangen om theologie te gaan studeren en tevens getraind te worden voor de woordbediening werd steeds groter. Daarom verhuisden we in augustus 2019 vanaf het mooie Urk naar Londen.

Ik was daarvoor actief als online marketeer bij GlobalRize en Martina als begeleider in de gehandicaptenzorg, maar in 2019 heeft de Heere op een wonderlijke wijze deuren geopend en ons geroepen om deze weg te gaan. Ik mocht daar de tweejarige fulltime opleiding aan London Seminary volgen en Martina de parttime Flourish Course. Het is ons beiden tot zegen geweest.

Toen we ons aan het oriƫnteren waren op wat de vervolgstap moest gaan worden, ontstond er een groep in Emmeloord die graag samen wilden gaan komen als Reformatorische Baptistengemeente. De vraag kwam of wij hieraan mee wilden bouwen. Na een periode van beraad en gebed hebben we de vrijmoedigheid gekregen om deze stap te zetten.

Praktisch gezien betekent dit dat ik 3 dagen aan het werk ben als Online Marketeer bij GlobalRize en de overige 3 dagen mij, samen met Roelof Weerstand, mag inzetten voor de gemeente te Emmeloord. Ook mogen we in verschillende andere gemeentes in Nederland het Woord brengen.

Als je ons financieel wilt ondersteunen dan kan dat via het rekeningnummer NL16INGB0006617072 t.n.v. Stichting Werkers in de
Wijngaard o.v.v. Gemeentestichting Emmeloord.