Eclipse (Adrian Verbree)

Ik kreeg de tip om het boek met de titel ‘Eclipse’ van Adrian Verbree (bekend van zijn columns in o.a. de Visie van de EO) te kopen in verband met mijn situatie. De ondertitel van het boek is ‘Verslag van een burn-out’. Het was het eerste boek zijn dat ik zou lezen over burn-out. Waren er serieus andere mensen die soortgelijke dingen mee hebben gemaakt? Soms voelt het zo alleen, alsof je gek bent en de rest van de wereld normaal. Dat je ‘hoofd’ gewoon niet wil en als rubber voelt en je lichaam protesteert bij elke fysieke inspanning.

Vol verwachting begon ik te lezen. Na de eerste paar bladzijdes was ik al verkocht. Ik lachte en ik huilde wat af. Wat een erkenning, het is alsof ik een boek over mezelf lees. Adrian schrijft een heftig verhaal, doorspekt met schitterende humor en spitsvondige uitspraken. Hij is open en eerlijk en schuwt het niet om heilige huisjes omver te halen. Het is een zoektocht, een doolhof van het leven waar af en toe een uitgang lijkt te zijn, maar dan toch weer die grote terugslag. Alsof je opnieuw naar het vakje ‘start’ wordt gezet.

Heb je iemand in je omgeving die kampt met burn-out? Ik zou je dan willen aanraden om dit boek eens te lezen.